Украйна се подигра на милиардера Илон Мъск, след като в своята социална

...
Украйна се подигра на милиардера Илон Мъск, след като в своята социална
Коментари Харесай

Мъск се подигра на Зеленски, Украйна не му остана длъжна

Украйна се подигра на милиардера Илон Мъск, след като в своята обществена мрежа " Екс " той разгласява мем, о смиващ молбите на президента Володимир Зеленски за военна помощ от Запада , оповестява " Ройтерс ".

Мъск има компанията " Спейс Екс ", предоставяща сателитни, които са от основно значение за защитата на Украйна. Неговите изказвания след съветската инвазия обаче от време на време ядосват Киев.

Рано тази заран Мъск разгласява в своята платформа " Екс ", известна преди като Туитър, мем на Зеленски с надпис: " Когато са минали 5 минути и не си изискал милиард $ помощ ".

По време на войната украинският водач и неговите висшестоящи чиновници приканиха съдружниците си да обезпечат на страната военна помощ в размер на милиарди долари, с цел да отблъсне нашествието на Русия.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук атакува подигравката на Мъск със личен коментар в " Екс ".

" Когато (Илон Мъск) се опита да завладее космоса, само че нещо се обърка и след 5 минути той беше в лайна до гуша ", написа той в явна отпратка към на " Спейс Eкс " през април.

— Elon Musk (@elonmusk)
На формалната си страница в обществената мрежа Народното събрание на Украйна пък упрекна Мъск в разпространяване на съветска агитация и разгласява лична версия на мемът със фотография на Мъск и надпис: " Когато минат 5 минути и не си популяризирал съветска агитация ".

Съветник на украинския президент Михайло Подоляк, който преди е подлагал на критика някои от изказванията на Мъск, предизвести, че мълчанието или иронията във връзка с Украйна играе в интерес на съветската агитация.

" За страдание, не всеки път и не всеки - даже значими медийни фигури - намирайки се на хиляди километри от епицентъра на войната не съумява да осъзнае какво неща са ежедневните бомбардировки и плачът на деца, които губят родителите си ", написа той в обществената мрежа.
 Снимка 636218
Източник:

Украински публични лица разкритикуваха Мъск по-рано по време на войната за предлагането, че би трябвало в подмяна за мир - позиция, която Киев твърдо отхвърли.

През септември и се срещна с високопоставени чиновници в опит да обезпечи спомагателна помощ.

Съединени американски щати оказват най-сериозната поддръжка на Украйна след съветската инвазияя предходната година, като досега са отпуснали десетки милиарди $ военна и финансова помощ.
 Мъск се застъпи за пост на Медведев в Twitter за изгубването на Украйна
Мъск се застъпи за пост на Медведев в Twitter за изгубването на Украйна

Американският милиардер отхвърли да изтрие публикацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР